top of page

Vardagens civilkurage på Urkult 2019!

Även i år fick Vardagens civilkurage chansen att få representeras och värva medlemmar på solidaritetstorget på festivalen Urkult vid Nämforsen. I början av augusti gick tåget från Uppsala till Näsåker där vi välkomnades av sol och en relativt varm älv.

Tillsammans med ett tjog andra föreningar som på olika sätt arbetar med solidaritet presenterade vi föreningens arbete för intresserade festivalbesökare. Urkultsfestivalen är en folkfest med artister och kultur från alla världens hörn och med tydligt solidarisk inriktning. Festivalen har även ett tydligt klimatengagemang som genomsyrar hela festivalupplevelsen.

På torget träffade vi människor som vi fick möjligheten att informera och inspireras av. Många vi stötte på var glada att få träffa en förening med ett så konkret arbetssätt och andra började testa olika tekniker redan vid vårt tält.

Festivalen presenterade i år nationella artister så som Seinabo Sey, Emil Jensen och Familjen Kaos och internationella favoriter där Brincadeiras trumdans och Bauls of Bengals tågspelning gjorde fina avtryck. När vi inte njöt av musik eller dans-workshops så höll vi i dialogövningar på torgets mitt och fick möjligheten att prata med den finaste festivalpublik som finns!

Vi längtar redan till nästa år!

Varma kramar från Urkultstruppen Ida, Elin, Samuel och Simon.

bottom of page