top of page

Är du vår nya praktikant?

Vi söker en person som vill praktisera på vårt kontor i Malmö under vårterminen. Ansök innan den 27 oktober via länken nedan!

Vardagens civilkurage är en ungdomsorganisation som arbetar med praktisk träning i civilkurage. Vi arbetar mestadels med rollspel och dialogövningar. I iscensatta situationer tränar vi tekniker i hur en kan ingripa mot förtryck och ojämna maktstrukturer. Vi riktar oss i första hand till ungdomar och unga vuxna i åldrarna 15-25 år.

I projektet Vardagsklimatet fokuserar vi särskilt på situationer som är kopplade till klimatkrisen. Vi jobbar bland annat med träning i vardagliga klimatsamtal, normförändring, eko-civilkurage och ickevåldsaktivism, i nära samarbete med klimatrörelsen och olika miljöorganisationer. Vi skriver också metodmaterial och jobbar mer spridning av olika verktyg.

Arbetsuppgifter

Som praktikant inom Vardagsklimatet kommer du att:

 • Research och framtagning av kunskapsunderlag till metodutveckling.

 • Skriva texter till projektets hemsida och sociala medier.

 • Organisera och delta på regelbundna träningstillfällen i klimatsamtal och eko-civilkurage.

 • Arbeta med att sprida information om projektet, träffa samarbetspartners involvera deltagare samt nätverka.

Som praktikant kommer dina uppgifter handla om att researcha och skriva texter med olika perspektiv på klimatkrisen. Du jobbar också med att marknadsföra verksamheten, involvera målgruppen och utveckla/anpassa vår metod och pedagogik. Utöver dessa huvudområden tillkommer även arbetsuppgifter relaterade till dokumentation, synlighet av verksamheten och deltagande på workshops och träningstillfällen. Du kommer att ta del av internutbildningar i Vardagsklimatet, däribland en intensivkurs i 25-26 januari 2020. Resor till andra lokalföreningar och orter i Sverige kan förekomma.

Vem söker vi?

Vi söker dig med ett starkt intresse för ämnen som samhällsförändring, ickevåld, aktivism – i synnerhet kopplat till klimat och miljö. Du har stor kunskap om klimatkrisen från naturvetenskapligt och/eller samhällsvetenskapligt perspektiv, och ett noggrant förhållningssätt till research och textproduktion. Du är engagerad för att skapa texter som gör komplicerade fenomen lättillgängliga för allmänhet, särskilt unga personer.

Du kommer i stor utsträckning att arbeta på flexibla tider med flera olika saker samtidigt, vilket fordrar att du själv har förmågan att strukturera upp din dag och ta eget ansvar. Du kommer att arbeta nära våra medarbetare på kontoret och ha direktkontakt samarbetspartners, aktivister och experter, samt vara delaktig i en del administrativt arbete. Därför är det bra om du är en person som kommunicerar tydligt och är bra på att samarbeta. Vi vill självklart att du delar Vardagens civilkurages värderingar och trivs bra i prestigelösa arbetssammanhang.

Kvalifikationer

Det är ett krav att du…

 • är inskriven på en relevant utbildning, exempelvis humanekologi, miljövetenskap, miljösociologi, socialantropologi, beteendevetenskap, fred- och konflikt, genusvetenskap, hållbarhetsstudier, etc.

 • har vana av att researcha, avläsa information och formulera lättillgängliga texter.

Det är meriterande om du…

 • har erfarenhet av arbete eller engagemang i civilsamhälle.

 • tidigare deltagit på Vardagens civilkurages träningar eller varit involverad i våra aktiviteter.

 • tidigare har tagit del av utbildningar i civilkurage, konfliktingripande/-hantering eller ickevåld.

 • har ideell/professionell erfarenhet av att arbeta med ungdomar i ålderspektrat 15-25 år.

 • har erfarenhet av att hålla workshops, utbildningar och/eller processleda grupper.

Arbetsvillkor

Praktiken startar i januari 2020, är på heltid och pågår under 20 veckor på vårt kontor i Malmö.

Praktiken är ofinansierad och kräver att du är inskriven på högskola/universitet för att bli CSN-berättigad.

Ansökningsprocessen

Vi tillämpar en ickediskriminerande kompetensbaserad rekryteringsmetod, vilket bl.a. innebär att istället för CV och personligt brev så svarar alla sökande på samma frågor, samt att ansökan är helt anonym. För att ansöka om tjänsten fyll i detta ansökningsformulär.

Sista ansökningsdag är den 27 oktober kl 23.59. Därefter väljer vi ut de mest relevanta ansökningarna och kallar dessa till en strukturerad intervju och eventuellt arbetsprov.

Övrigt

Kolla gärna in vår hemsida för att få mer konkreta exempel på vad vi har för oss och hur vi arbetar.

Har du frågor kontakta vardagsklimatet@vardagenscivilkurage.se

bottom of page