top of page

Vardagens civilkurage på Urkult

Festivalen Urkult 2-4 augusti vid Nämforsen utanför Näsåker var målet för en trupp som med chartrat tåg tog sig från Skåne till Ångermanland för att representera Vardagens civilkurage.

Urkults tre grundperspektiv är det lokala, internationella och solidariska där vi fick bidra till det sistnämnda genom att stå på Solidaritetstorget tillsammans med ett 20-tal andra föreningar som alla vill göra jorden till en bättre plats. Vi kände ganska snabbt att vi som grupp hamnat helt rätt och att det fanns intresse för civilkurageträning.

Vi värvade medlemmar och höll i dialogövningar med intresserade. Som Malmöbaserad förening var det också kul att se hur pass stort intresse det fanns hos exempelvis Umeåbor där det under året arrangeras workshops i civilkurage.

Förutom att göra övningar och värva hade vi möjlighet att se bland annat Säkert!, Cats and Dinosaurs och Partiets spelningar, poetry slams och bada i Nämforsen när dammen var öppen. Festivalen hade en atmosfär full av kärlek och vi som grupp kunde inte ha känt oss mer hemma vid vår campingplats bredvid Ångermanälven.

Varma kramar från Urkultsgänget 2018: Ida, Chanon, Samuel och Simon.

bottom of page