Kör du fast i dina klimatsamtal? Eller känns det obekvämt att prata om ett stigmatiserat ämne, trots att du tycker det är viktigt? Nu är kampanjsidan klimatprata.se lanserad!

Alla samtal är inte bra samtal för klimatet. Samtal kan leda till uppgivenhet och passivitet, eller förstärka vissa problematiska uppfattningar om den ekologiska krisen. Därför behöver vi verktyg för att skapa konstruktiva klimatsamtal som tränger undan hopplöshet, tystnadskultur och klimatförnekelse och istället skapa engagemang, handlingskraft och fördjupad förståelse! Nu finns tipsen samlade.

Klimatprata samlar verktyg och teori kring hur vi på olika sätt kan p...

Under de sista åren har vi provat en massa olika strategier för medlemsvärvning och en som har visat sig väldigt effektiv har varit att SMS:värva! :)

Det går till såhär: Ni messar en eller flera vänner och frågar om de vill bli medlemmar i VC (exempel på text finns här nere). Säger de JA!! ber ni dem om deras födelsedatum och mejl. Och tackar för deras insats så klaart!

När ni har en eller flera vänner som vill bli medlemmar skickar ni deras namn, efternamn, födelsedatum, mobilnummer, ort/stad och mail till Itza Orozco (ansvarig för medlemsvärvning) så att hen kan föra in dem i vår medlemsregister. Tänk inte att “en är för lite”! Värva...

Värmland är vår senast startade lokalförening. I oktober 2019 startades föreningen och träningar hålls främst i Karlstad och Molkom.

Vi vill bli fler tränare och besökare till vår Dojo, alltså platsen där vi tränar civilkurage! Välkommen att träna civilkurage med oss eller varför inte starta en studiecirkel kring vår bok Ingrip!?

 Hör av dig till: itza@vardagenscivilkurage.se 

Sedan maj 2019 driver Vardagens Civilkurage projektet Vardagsklimatet som finansieras av Allmänna Arvsfonden. Projekt kommer att pågå i tre år. Klimatet är vår tids ödesfråga och de omställningar som krävs för att förhindra omfattande förstöring av ekosystem och mänskliga samhällen är extremt brådskande.

Men hur skapar vi klimatsamtal för att väcka intresse, bygga gemenskaper och initiera omställningar; inte bara utbyta fakta och åsikter, eller vinna debatter? Hur förändrar vi rent konkret våra gemenskaper och sociala kretsar till att bli förändrings- och omställningsorienterade? Hur kan vi organisera oss för ickevåldsliga, kollektiv...

Även i år fick Vardagens civilkurage chansen att få representeras och värva medlemmar på solidaritetstorget på festivalen Urkult vid Nämforsen. I början av augusti gick tåget från Uppsala till Näsåker där vi välkomnades av sol och en relativt varm älv.

Tillsammans med ett tjog andra föreningar som på olika sätt arbetar med solidaritet presenterade vi föreningens arbete för intresserade festivalbesökare. Urkultsfestivalen är en folkfest med artister och kultur från alla världens hörn och med tydligt solidarisk inriktning. Festivalen har även ett tydligt klimatengagemang som genomsyrar hela festivalupplevelsen.

På torget träffade vi män...

Vi söker en person som vill praktisera på vårt kontor i Malmö under vårterminen. Ansök innan den 27 oktober via länken nedan!

Vardagens civilkurage är en ungdomsorganisation som arbetar med praktisk träning i civilkurage. Vi arbetar mestadels med rollspel och dialogövningar. I iscensatta situationer tränar vi tekniker i hur en kan ingripa mot förtryck och ojämna maktstrukturer. Vi riktar oss i första hand till ungdomar och unga vuxna i åldrarna 15-25 år. 

I projektet Vardagsklimatet fokuserar vi särskilt på situationer som är kopplade till klimatkrisen. Vi jobbar bland annat med träning i vardagliga klimatsamtal, normförändring, eko-ci...

Vad håller vi egentligen på med? Förstår den här gruppen vad de gör för nått?  Det är två frågor jag ställer mig ganska ofta när jag håller träningar. Själv tycker jag att solklart varför vi använder den metod vi gör och gillar verkligen att träna praktiskt på att förändra världen. Men jag frågar mig ändå frågorna ovan när jag håller träningar. I mitten på juni åkte jag (Anna), IdaLisa och Per till Kirgizistan för att träna en grupp i civilkurage och ickevåld. Under fyra intensiva dagars träning försvann frågorna allt mer, men ersattes med nya. Jag kunde se hur grupperna vi var en del av allt mer förstod vad vi gjorde och varför vi a...

Nu söker vi en projektassistent till projektet Vardagsklimatet på 50%. Arbetsplatsen finns i Malmö och tjänsten startar den 1 oktober. Ansök senast den 18 augusti!

Vardagens civilkurage är en ungdomsorganisation som arbetar med praktisk träning i civilkurage. Vi arbetar med en metod som är baserad på rollspel och dialogövningar. I iscensatta situationer tränar vi tekniker i hur en kan ingripa mot förtryck och orättvisor i våra vardagar. 

I vårt nya projekt Vardagsklimatet ligger fokus på klimatkrisen. Projektet vänder sig till unga personer i åldrarna 15-25 år med insatser som workshops där vi använder metoder som rollspel och dialogö...

Vardagens civilkurage Malmö startar äntligen en aktionsgrupp! Några av våra medlemmar har länge tänkt på att starta en aktionsgrupp, och nu har det hänt.

Planen är att gruppen under 2019 kommer ses vid ett par tillfällen. Fokus kommer ligga kring praktisk aktionsträning utifrån ickevåld, performativitet, rekursivt, civil olydnad mm. Vi planerar också att träningen görs med fokus på en eller flera aktioner som ska utföras framöver. Medlemmar och aktiva från alla lokalföreningar är välkomna att delta i våra aktiviteter.

Vill du veta mer och bli uppdaterad om gruppens framtida arbete? Mejla till jens@vardagenscivilkurage.se och lämna n...

Vardagens Civilkurage riks valberedning söker dig som är

intresserad av att vara med och påverka! Vi är en spännande och växande förening med mycket engagemang. Partipolitiskt och religiöst obundet kämpar vi för mer civilkurage i samhället! Vi söker dig som vill sitta i den nationella styrelsen under 2019.

Vardagens Civilkurage är en medlemsorganisation och är en del av ickevåldsrörelsen. Vår verksamhet bygger på praktiska träningar i civilkurage. Här finns det stort utrymme för dig att växa och lära dig saker. Vi vill vara en mötesplats för personer som delar intresset för mer civilkurage i vardagen och vill nå ut till en bred målgrup...

Please reload

Please reload

Taggar

Gratis 2020!